About Me

My photo
My deen is my blood, my life is my passion, my family is my brain, my love is my heart. all of them keep me moving forward

Thursday, January 17

Adidas Pink

Assalamualaikum w.t.h

Herm sedey.. y? sbb kasut kena curi..

yeah dicuri.. ntah kenapa boleh cuai.. mmg kawasan rumah ni penuh ngan jiran tapi kawasan depan rumah ni juga lah lalu lalang budak sekolah menengah ke sekolah..

so first time aku bagitau my bf pasal kasut aku kena curi.. secara tanpa ragu2 dia trus ckp budak skolah lah tu.. mayb rasional dia pk.. pagi td sebelum aku ke kelas, kasut tu elok j dpn rumah.. tp bila aku balik dr kelas.. tengahari da x de da.. masa tu time budak balik jalan kaki.. mmg sial.. sorry sbb mencarut..

aku sedey sbb tu hadiah dari umi

sedey sbb baru je bli

sedey sbb aku sukakan keselesaan yang adidas pink tu bagi

tersangat sedey sbb smua kasut aku yg lain tahap kritikal da sedangkan sem ni la paling banyak aku bersukan

tersangat sedeey

smpaikan rasa nak balik klantan, pergi parkson, pergi beli balik kasut tu.. seyesly i missed my shoes

tapi, di tikasr sejadah, selapas aku berdoa supaya Allah bukakn pintu hati pencuri tu untuk bertaubat dan pulangkan balik kasut aku, at da same time aku bersyukur..

aku bersyukur sbb Allah 'tarik' kasut aku bukan 'kaki' aku.. at leaast kasut aku boleh beli.. tapi kaki? herm Alhamdulillah..

pengajaranMu tersangat bermakna bagi ku.. Alhamdulillah..

bersyukur di saat kasut di curi.. percayalah rencana Allah lagi terbaik untuk kita

xoxo
nadyaasya

4 comments:

  1. jangan sedih. Allah pasti akan gantikan kehilangan itu dengan sesuatu yang lebih baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. tq Wada sbb bg semangat.. huhuhu

      Delete